Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης 2015

Σήμερα 29-03-2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε. Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση του σωματείου μας με τα παρακάτω θέματα:

1.Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός

2.Ενημέρωση για τα σεμινάρια των 50ωρών.

3.Ενημέρωση για τις εξετάσεις των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος.

4.Ελεύθερη συζήτηση για οποιοδήποτε θέματα απασχολούν τους συναδέλφους.

5.Εκλογές Σωματείου.

Μετά την εκλογή του προεδρείου της συνέλευσης όπου εκλέχτηκαν πρόεδρος ο Τσίνης Δημήτριος γραμματέας Φάφας Δημήτριος  και ψηφολέκτης ο Μόσχος Χρήστος.   Το λόγο πήρε ο ταμίας του σωματείου Μόσχος Χρήστος και παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό για το έτος 2014.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου Τσίνης Δημήτριος  για τον Διοικητικό απολογισμό του έτους που πέρασε. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα επιμορφωτικά σεμινάρια για τις αντλίες θερμότητας που παρακολουθήσαμε τον Μάιο του 2014 . Ενημέρωσε επίσης τα μέλη του σωματείου για τις ενέργειες που έγιναν από το Δ.Σ για να ξεκινήσουν επιτέλους οι εξετάσεις στα Ιωάννινα, όπως και έγινε και ήδη έχει βγεί και η πρώτη άδεια. Παρότρυνε επίσης και τα μέλη που έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις να μην καθυστερούν και καταθέσουν αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις. Αμέσως μετά ενημέρωσε τα μέλη του σωματείου για την σημασία που έχει η σύναψη του συμβολαίου που έγινε μεταξύ του σωματείου και της ασφαλιστική εταιρείας ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ για την ασφάλιση των μελών του σωματείου για αστική ευθύνη που πλέον είναι υποχρεωτική από το νόμο για κάθε συνάδελφο και παρότρυνε τους συναδέλφους που δεν είναι στο συμβόλαιο να ενταχθούν το συντομότερο.

Ο οικονομικός και ο Διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα.

Στην ελεύθερη συζήτηση έγινε αναφορά  από τον Φάφα Δημήτριο στα δυο ατυχήματα που προήλθαν από λεβητοστάσια κατά το προηγούμενο διάστημα και που δυστυχώς το ένα ήταν και θανατηφόρο και ζήτησε από τα μέλη να προτείνουν τρόπους προβολής για την ασφαλή λειτουργία των λεβητοστασίων. Ο συνάδελφος Ζώης Δημοσθένης πρότεινε να γίνει ενημέρωση των ξενοδόχων μέσο του κλάδου τους ή του Ε.Ο.Τ. και επίσης όπως κάθε χρόνο να συνεχίσει να ενημερώνεται η Α΄/θμια και Β΄/θμια εκπαίδευση των νομών.

Η παραπάνω πρόταση βρήκε σύμφωνο το σώμα των μελών.

Στη συνέχεια τέθηκε από τον πρόεδρο Τσίνη Δημήτριο θέμα για την εκκαθάριση των μελών του σωματείου που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένα όπως ορίζει το καταστατικό τα τελευταία δυο χρόνια και από τον συνάδελφο Λιόντο Γεώργιο τέθηκε και θέμα να διαγραφούν και τα μέλη που ναι μεν είναι οικονομικά τακτοποιημένα αλλά δεν παρευρίσκονται σε τρείς συνεχόμενες γενικές συνελεύσεις του σωματείου όπως ορίζει το καταστατικό μας. Τα μέλη της συνέλευσης συμφώνησαν ομόφωνα και για τις δυο παραπάνω προτάσεις εφόσον πρώτα ενημερωθούν τα μέλη που είναι προς διαγραφή.

Αμέσως μετά έγινε εκλογή της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές του σωματείου όπου εκλέχθηκαν οι : Οικονόμου Γεώργιος και Ντούπης Βασίλειος.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον συνάδελφο Σαββίδη Γεώργιο όπου ήταν και ο τυχερός που έτυχε το φλουρί και κέρδισε μια εργαλειοθήκη που ήταν το δώρο για τον φετινό τυχερό.

Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. των εκλογών ήταν: Γρασσέλης Αλέξανδρος , Κατσούπης Ιωάννης , Λώλης Ιωάννης , Μόσχος Χρήστος , Παππάς Ελευθέριος , Τσίνης Δημήτριος , Φάφας Δημήτριος.

Οι υποψήφιοι για την Ελεγκτική επιτροπή : Λώλος Χριστόφορος , Τζοβάρας Θωμάς , Τσάλης Αθανάσιος.

Οι υποψήφιοι για την τοπική ομοσπονδία Ο.Ε.Β.Ε. : Λόλης Ιωάννης , Παππας Ελευθέριος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην γενική αυτή συνέλευση παραβρέθηκαν 25 μέλη του σωματείου.

Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας                              Ο Ψηφολέκτης

Τσίνης Δημήτρης                      Φάφας Δημήτρης                         Μόσχος Χρήστος