Έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου μας (19.6.2013)

Σήμερα 19-06-2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε. Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου μας με τα παρακάτω θέματα:

1.Παραίτηση από την Π.Ο.Ε.Σ.Κ και ένταξη του σωματείου στην υπό ίδρυση νέα Ομοσπονδία του κλάδου.

2.Ενημέρωση για την νέα Υ.Α για τις εξετάσεις των νέων αδειών.

Μετά την εκλογή του προεδρείου της συνέλευσης όπου εκλέχτηκαν ομόφωνα πρόεδρος ο Κατσούπης Ιωάννης γραμματέας Τσάλης Αθανάσιος και ψηφολέκτης ο Λώλος Χριστόφορος.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου και αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.Σ.Κ Τσίνης Δημήτριος ενημερώνοντας τα μέλη το λόγο για τον οποίο συγκλήθηκε η έκτακτη αυτή συνέλευση.

Εξήγησε πως όπως είχαμε επισημάνει και στην ετήσια τακτική συνέλευση του σωματείου που έγινε της 10-03-13 δεν υπήρχε και ούτε υπάρχει όπως προέκυψε και μετά την γενική συνέλευση της Π.Ο.Ε.Σ.Κ στις 25-05-13 στην Αθήνα, καμία συνεννόηση με το Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Σ.Κ για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου για τα οποία αδιαφορεί και αντί αυτού προκαλεί με τη στάση της στη μη τήρηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας και της εκκαθάρισης μητρώου των Σωματείων που την απαρτίζουν. Πρότεινε την παραίτησή μας από την Π.Ο.Ε.Σ.Κ και την ένταξή μας σε νέα κλαδική Ομοσπονδία που θα δημιουργηθεί από τα υπόλοιπα σωματεία που υπάρχει κοινή προσέγγιση των θεμάτων που καίνε στην κυριολεξία αυτή την στιγμή τον κλάδο και αυτός μέσω της διοίκησης του αναλώνεται στον αριθμό των αντιπροσώπων της Π.Ο.Ε.Σ.Κ .

Για το ίδιο θέμα ο γεν. γραμματέας και αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.Σ.Κ Φάφας Δημήτρης συμπλήρωσε ότι κατατέθηκε ένσταση από εμάς για την διεξαγωγή και τις αποφάσεις που τυχόν πάρθηκαν στην Γενική συνέλευση της Π.Ο.Ε.Σ.Κ της 25-05-13 μέσω νομικών που ορίστηκαν από κοινού με άλλα 5 σωματεία του κλάδου.   Ενημέρωσε επίσης όσον αφορά το δεύτερο κατά σειρά θέμα ότι με Υ.Α που δημοσιεύτηκε της 24-04-13 τροποποιεί την διαδικασία εξέτασης για τις νέες άδειες σε όφελος των συναδέλφων που θα συμμετέχουν σε αυτές .

Μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της συνέλευσης Κατσούπης Ιωάννης που ζήτησε να έρθει σε ψηφοφορία το θέμα της παραίτησής μας από την Π.Ο.Ε.Σ.Κ και αν συμφωνούμε για ένταξή του σωματείου μας σε επικείμενη ίδρυση κλαδικής Ομοσπονδίας.

Η ψηφοφορία έγινε δια της ανατάσεως του χεριού και ήταν υπέρ της παραπάνω πρότασης 21 συνάδελφοι και κανένας κατά. Επομένως ομόφωνη απόφαση για παραίτηση από την Π.Ο.Ε.Σ.Κ και ένταξή μας αν αυτό προκύψει σε νέα κλαδική ομοσπονδία.

Να αναφέρουμε ότι τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του σωματείου είναι 30 από τα οποία στην σημερινή συνέλευση παρευρέθηκαν 21 μέλη οπότε επικυρώνεται η απόφαση αυτής της συνέλευσης λόγω του ότι οι συμμετέχοντες υπερβαίνουν το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών και όλοι ψήφισαν ομόφωνα υπέρ.

Στην συνέλευση παρευρέθησαν :

 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας                              Ο Ψηφολέκτης

Κατσούπης Ιωάννης                    Τσάλης Αθανάσιος                   Λώλος Χριστόφορος