Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης 13

Σήμερα 10-03-2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε. Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση του σωματείου μας με τα παρακάτω θέματα:

1.Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός

2.Nέο Π.Δ 114/2012 για τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος και ψηφοφορία για την προσφυγή προσβολής του αν ζητηθεί από την Ομοσπονδία.

3.Απόφαση για την προσφορά υλικοτεχνικής υποστήριξης σε εργαστήρια που θα μας υποδείξει η Περιφέρεια για την συμμετοχή συναδέλφων στις εξετάσεις.

4.Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας των συναδέλφων, συζήτηση για την βελτιστοποίηση των συνθηκών της δουλειάς μας.

5.Συμμετοχή και ενημέρωση για το συνέδριο του κλάδου.

6.Ελεύθερη συζήτηση για οποιοδήποτε θέματα απασχολούν τους συναδέλφους.

Μετά την εκλογή του προεδρείου της συνέλευσης όπου εκλέχτηκαν πρόεδρος ο Τσίνης Δημήτριος γραμματέας Φάφας Δημήτριος  και ψηφολέκτης ο Λώλης Ιωάννης    Το λόγο πήρε ο ταμίας του σωματείου Μόσχος Χρήστος και παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό για το έτος 2012.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου Τσίνης Δημήτριος  για τον Διοικητικό απολογισμό του έτους που πέρασε. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι ήταν μια χρόνιά οπού δεν είχαμε ιδιαίτερη δράση ως σωματείο όσον αφορά επιμορφωτικά σεμινάρια για τα μέλη του σωματείου για το λόγο ότι όπου αποταθήκαμε για να παρακολουθήσουμε κάποιο σεμινάριο όλες οι εταιρίες ήταν αρνητικές λόγω συγκυρίας και αναδουλειάς . Ενημέρωσε επίσης τα μέλη του σωματείου όσον αφορά την συμμετοχή μας στην ΠΟΕΣΚ  και για την δράση της κατά την χρονιά που πέρασε συγκεκριμένα τόνισε ότι στην ΠΟΕΣΚ υπάρχει χάσμα απόψεων και ασυμφωνία με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίσει σωστά το νέο νομοσχέδιο όταν ήταν σε δημόσια διαβούλευση και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα που είναι  η μη αναγνώριση πλέον του σεμιναρίου των 150 ωρών για τα αέρια καύσιμα ως προϋπηρεσία και το νέο Π.Δ 114/2012 δίνει δικαίωμα στους συναδέλφους που θέλουν να αποκτήσουν την άδεια του εγκαταστάτη καύσης να την αποκτήσουν με προϋπηρεσία 6 μηνών είτε εξαρτημένη εργασία με ασφάληση ΙΚΑ είτε με κάποια σύμβαση έργου και ιδιωτικό συμφωνητικό με κάποιο Μηχανολόγο ή αδειούχο συνάδελφο. Για το δεύτερο θέμα μίλησε επίσης και για την εξεταστέα ύλη όπου είναι πολύ πιο δύσκολη από την προηγούμενη αλλά την καθιστά δυσκολότερη το ότι για κάποιες ερωτήσεις απαιτεί ακριβής αποτύπωση στις απαντήσεις . Όσον αφορά το τρίτο θέμα ενημέρωσε τα μέλη του σωματείου για τις συναντήσεις που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να στηρίξουμε υλικοτεχνικά την δημιουργία εργαστηρίου εξετάσεων στα Ιωάννινα ούτως ώστε τα μέλη του σωματείου μας που θα δίνουν εξετάσεις φια την απόκτηση των νέων αδειών να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν αλλού.

Για το τέταρτο θέμα ζήτησε από τους συναδέλφους να κρατήσουν ψηλά την ποιότητα παροχής υπηρεσιών τους όπως και να δουλεύουν με αξιοπρεπές αντίτιμο φέτος τόνισε το Δ.Σ σε συνεργασία με την διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών πέτυχε την συντήρηση των σχολείων της Β΄/θμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά από συναδέλφους του σωματείου μας και σε σχετικά καλές τιμές για την οικονομική περίοδο που περνάμε. Μετά από παρόμοια συνάντηση που έγινε και με την διεύθυνση Α΄/θμιας του δήμου Ιωαννιτών συμφωνήθηκε τον ερχόμενο Μάιο να γίνει επιτόπου αξιολόγηση των λεβήτων της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης ώστε να δοθεί από μέρους του σωματείου μια τιμή για την ανάληψη των συντηρήσεων για την ερχόμενη χρονιά.  Στην συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη ότι η ΠΟΕΣΚ προσανατολίζεται στην διοργάνωση συνεδρίου του κλάδου κατά τον Μάιο- Ιούνιο και ότι καλό θα ήταν να παρευρεθούν το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι από το σωματείο μας διότι εκεί θα συζητηθούν τα προβλήματα όλων και επίσης θα έχουν προκληθεί και φορείς υπουργείων κείμενων στον επάγγελμά μας .

Το λόγο μετά πήρε ο γραμματέας του σωματείου Φάφας Δημήτρης και αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο ζήτησε από τα μέλη να παρθεί μια απόφαση σχετικά με το θέμα ένστασης στην παράγραφο του άρθρου του Π.Δ που αναφέρεται στην προϋπηρεσία που παρέχουν κάποια πιστοποιητικά ώστε να συμπεριληφθεί και το σεμινάριο των 150 ωρών σε αυτά καθώς επίσης ένσταση και στην παράγραφο της εξεταστέας ύλης που απαιτεί ακριβής αποτύπωση εννοιών στις απαντήσεις. Επίσης στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ συναδέλφων ζήτησε απ’ όλους συνεννόηση έστω τηλεφωνική σε κάποιες μεγάλες δουλειές καθώς και για την στήριξη του σωματείου σε κάποιους συναδέλφους που δεν έχουν δουλειά και δυσκολεύονται οικονομικά . Έκανε επίσης αναφορά στην ανάληψη της συντήρησης των σχολείων της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα φέτος έναντι εξευτελιστικού ποσού κάποιος ο οποίος δεν έχει την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια και ενημέρωσε τα μέλη ότι έγινε συνάντηση με τον διευθυντή της Α΄/θμιας για το θέμα αυτό.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

1.Εγκρίθηκαν από τα μέλη τόσο ο Διοικητικός απολογισμός όσο και ο Οικονομικός απολογισμός .

2.Για το δεύτερο θέμα συζήτησης τα μέλη αποφάσισαν αν ζητηθεί να γίνει ένσταση των παραγράφων του Π.Δ και της εξεταστέας ύλης.

3.Ομώφωνη απόφαση και για την υλικοτεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας σε περίπτωση που ζητηθεί η βοήθειά μας.

4.Συμφωνήθηκε η προσυνεννόηση  από τους συναδέλφους όπου απαιτείται.

5.Αν υπάρχει ικανοποιητική συμμετοχή μπορεί να κινηθούμε προς το συνέδριο μαζικά και συντονισμένα.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας όπου τυχερός για φέτος ήταν ο Παππάς Ελευθέριος ο οποίος κέρδισε έναν επαναφορτιζόμενο φακό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην γενική αυτή συνέλευση παραβρέθηκαν 23 μέλη του σωματείου.

Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας                              Ο Ψηφολέκτης

Τσίνης Δημήτρης                      Φάφας Δημήτρης                         Λώλης Ιωάννης